På dykkerferie i Middelhavet – en oplevelse for livet

Vi skriver om ferier med vand - dykning, fiskning, pools, sejlads mm.

På dykkerferie i Middelhavet – en oplevelse for livet

middelhavsdykning

Dykning er noget helt specielt. Du svæver vægtløs gennem vandet – lydløst og let og med det smukkeste syn foran dig. Farvestrålende koraller, neongule fisk, udefinerbare væsener, vragdele fra gammel tid, azurblåt klart hav og en overvældende følelse af at være det mindste menneske i verden.

Det er en oplevelse for livet, når du hopper i våddragten og lader dig flyde ned i underverdenen. Du kommer i ét med tanker og åndedræt, for du er nødt til at slappe for at kunne trække vejret under vand.

Middelhavet byder på mange dykkerdestinationer – her er de tre bedste af slagsen:

1. Tyrkiet

Det er et must at dykke, når du er på ferie i Tyrkiet. Et populært sted er ud for Alanyas kyst, hvor klipperne deler byen i øst og vest. Her er et rigt plante- og dyreliv, og for den erfarne dykker er der mulighed for at foretage dybthavsdyk. Under havoverfladen gemmer sig et væld af smukke farver, blågrønne blæksprutter, vippende søanemoner, papegøjefisk og orange koraller.

Endvidere kan du komme på spændende vragdyk og opleve levn fra fortiden, hvis du tager ud til Bodrum og Marmaris. Det var lukket land for fritidsdykkere for blot få år siden. Men nu er der åbent for alle. Du vil støde på både farverige fisk og planter, men mest af alt levn fra antikken i form af for eksempel knuste amforaer.

Der er desuden mulighed for at dykke i Tyrkiet hele året rundt.

Korsika

Under havets overflade ved Korsika gemmer der sig kæmpestore granitformationer. Det er storladent og afsindigt smukt. Men det er ikke den eneste grund til, at du bør dykke her. Det rige fiskeliv alene er det hele værd. Her kan du blandt andet opleve den stor havaborre og store stimer af velkendte middelhavsfisk, såsom sardiner og stribet havrude.

Særligt havaborren er vant til dykkere, og du kan derfor komme meget tæt på – de vil oftest også gerne have en lille godbid af dig. Og så bliver de gerne hængende og stirrer dig på dig.

Malta

Malta udgør den mest dykkervenlige ø i Middelhavet. Det er anbefalelsesværdigt af mange grunde, men særligt er det et fantastisk sted for vragdykkere.

Under 2. verdenskrig var Malta nemlig ramt af bombardementer, og det betyder, at der i dag ligger 40-50 ubåde, fragtskibe og fly langt under vandet. Malta tænker endda i dykkerstrategier for at lokke turisterne til, og har en strategi om at nedsænke vrag i havets dyb for turisternes skyld. Dét er i øvrigt også rigtig godt for dyrelivet under vand.

Mange af vragene ligger forholdsvist tæt på kysten og på en dybde, hvor også fritidsdykkere kan være med. Havet omkring Malta har desuden god sigtbarhed året rundt.

Er du ikke så interesseret i vrag, bør du stadig prøve at dykke ved Malta. Dyrelivet er nemlig også helt spektakulært her.

Og husk så: det kan være grænseoverskridende at tage sit første dyk i havet, så tag det stille og roligt og i dit tempo. Det er en kæmpe oplevelse. Og en oplevelse du vil bære med dig for livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *