Udforskning af Wien: De 7 bedste seværdigheder at se

Vi skriver om ferier med vand - dykning, fiskning, pools, sejlads mm.

Udforskning af Wien: De 7 bedste seværdigheder at se

Wien, Østrigs største og mest besøgte by, er en magnet for turister fra hele verden. Wien er hjemsted for nogle af de mest betagende arkitekturer i Europa og er en absolut must-see-destination. Her er syv af de bedste seværdigheder i Wien, som du ikke bør gå glip af, mens du udforsker denne smukke by.

Hofburg-paladset

Hofburgpaladset er en af de smukkeste og mest ikoniske bygninger i Wien. Det blev bygget mellem 1275 og 1327 og fungerede i århundreder som Habsburgernes kejserlige residens. I dag er det hjemsted for ni museer, to teatre, seks gårdhaver og flere andre attraktioner. Det er nemt at fare vild her, når du udforsker de store kamre og haver!

Schönbrunn Slot

Schönbrunn Slot er en anden imponerende kongelig residens i Wien. Det blev bygget i 1747 til kejser Frans I. og har været hjemsted for mange medlemmer af den herskende familie gennem sin lange historie. I dag kan besøgende udforske de 1.400 værelser og nyde den fantastiske udsigt i de barokke haver. Sørg for at tage en rundvisning i paladsets indre – du vil ikke fortryde det! 

Stefanskatedralen

Stefansdom er et af Wiens mest genkendelige vartegn og en attraktion, som enhver besøgende må se. Denne gotiske katedral tårner sig op over Wiens centrum med sit karakteristiske spir, der rækker op i skyerne. Indenfor finder du et af Europas ældste pibeorgler fra 1480 samt nogle imponerende fresker, der viser scener fra Kristi liv.

Den spanske rideskole

Den spanske rideskole har undervist i klassisk ridekunst siden 1572, da kejser Maximilian II grundlagde den første gang. På denne berømte rideskole kan du overvære opvisninger af ekspertryttere, der viser deres færdigheder med dressurmanøvrer, der næsten ligner ballet på hesteryg! Det er et fantastisk syn, der vil efterlade dig forpustet!

Prater Park

Prater Park er en af Wiens mest elskede attraktioner på grund af dens frodige grønne områder og de mange sjove aktiviteter, der er tilgængelige her, såsom sejlads eller rutsjebaneture på Wiener Riesenrad pariserhjulet, som blev bygget tilbage i 1897. Sørg for ikke at gå glip af et besøg her under dit ophold! 

Albertina Museum

Albertina Museum huser en af Europas største samlinger af kunstværker fra forskellige perioder, herunder værker af Monet, Picasso, Degas, Rembrandt og meget mere! Med over 1 million værker udstillet her, der spænder fra tryk og tegninger til fotografier og skulpturer, er der noget for enhver smag her! 

Wiens statsopera

Sidst men ikke mindst er ingen rejse til Wien komplet uden et besøg i det berømte operahus. Denne storslåede bygning har eksisteret siden 1869 og er i dag vært for forestillinger med verdensberømte operasangere, som bringer liv i hver eneste forestilling, de giver! 

Fra historiske paladser til dejlige parker, ærefrygtindgydende katedraler, udsøgte operahuse, kunstgallerier i verdensklasse og unikke rideskole – Wien har noget særligt, der venter bag hvert hjørne! Uanset om du er på udkig efter en kulturel oplevelse eller bare vil have lidt tid væk fra din hverdag, må du ikke gå glip af disse betagende seværdigheder – for når du først har set dem, vil du aldrig glemme dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *