5 steder du skal dykke, hvis du vil have en oplevelse for livet

Vi skriver om ferier med vand - dykning, fiskning, pools, sejlads mm.

5 steder du skal dykke, hvis du vil have en oplevelse for livet

dykning

Der er noget absolut helt igennem befriende ved at dykke ned i det dybe blå hav. Den bedste del ved dykning er, at det er en ny og fantastisk oplevelse hver gang. Når du dykker, har du fokus på vejrtrækning og at orientere dig omkring dine omgivelser og holde kroppe roligt i gang. Det er en oplevelse som ingen anden.

Men hvor skal du rejse hen for at få den bedste oplevelse? Der er 5 dykkerdestinationer i verden, som alle der elsker at dykke bør opleve.

Palau er en oplevelsesrig dykkedestination

Det, der gør Palau til en storfavorit er, at det er fyldt med et bredt udvalg af muligheder. Du kan opleve lidt af hvert herunder skibsvrag, huler, kanaler, koraller og en masse forskellige havdyr, fisk og planter.

Palau er også kendt for at være et hajreservat, og det betyder, at dine chancer for at se haj er temmelig store. Desuden er der også den berømte vandmænds-sø, som er en af ​​de få muligheder for, at du kan snorkle med tusinder af ikke-brændende vandmænd.

Det Røde Hav

Velsignet med en overflod af liv, krystalklart vand og et gunstigt vejr, er det ikke en overraskelse, at Egyptens Røde Hav længe har været betragtet som et af de bedste dykkesteder i verden.

Højdepunkterne her inkluderer et spektakulære koralrev, der stadig er sunde trods klimaændringer. De mest uberørte rev finder du i Ras Mohammed National Park. Der er også skibsvrag i overdådige mængder. Du kan være heldig at se nogle fra 2. verdenskrig og andre skibe, der kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Endelig er der også en håndfuld dyr, som er værd at dykke for at møde heriblandt hvalhajer, hammerhajer og delfiner.

Maldiverne er uundgåelig
Igennem utallige år har dykkerne været enige om, at Maldiverne er deres favorit. Det er et helt unikt sted at dykke, som alle med interessen bør opleve. Denne tropiske lokation, der er kendt for at være et luksuriøst feriested, er også et vidunder af rev, blå laguner og det bedste havliv, man kan forestille sig. Det består af idylliske atoller, der spredt over det Indiske Ocean. Det er blevet en destination i verdensklasse for dykkere. Dette er dog ikke grundet revet, men mere for det unikke havliv, der kan ses her.


Seychelles

Seychellerne, der er beliggende 480 kilometer fra Afrikas kyst, består af intet mindre end 115 øer og er den perfekte destination for dykning med sit varme vand året rundt. Det klare turkisblå farvand i Det Indiske Ocean vrimler af fisk og koralliv, der indeholder et fantastisk udvalg af vilde rev og kløfter.

Den Dominikanske Republik

Sidst men ikke mindst er der Den Dominikanske Republik. Selvom det måske ikke er så eksotisk som de hidtil nævnte steder, er det et sted, der tilbyder gode dykningsmuligheder til en brøkdel af prisen.

Noget helt særligt er, at der i vintermånederne i Silver Bank hav fyldes med pukkelhvaler uden for hver kyst, og det er derfor muligt at opleve pukkelhvaler på tæt hold. Ud over dette kan du også opleve de livlige rev, lysstrålefyldte huler og sunkne skibe, så der er masser at udforske her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *