5 steder at tage hen hvis du vil dykke

Vi skriver om ferier med vand - dykning, fiskning, pools, sejlads mm.

5 steder at tage hen hvis du vil dykke

dykning

Er du blevet rigtig glad for at dykke i den senere tid? Eller har du bare altid haft lyst til at prøve det af?

Alt efter hvor meget erfaring du har med at dykke, så er der forskellige steder du kan vælge som dit næste dykkersted. Læs med her for at se fem forskellige steder du kan vælge at dykke.

The Yongala – Queensland, Australien

Australien er et noget så smukt sted at tage til generelt, fordi der er så meget pæn natur, som man ikke kan opleve mange andre steder. Det samme gør sig gældende med dets havnatur.

Australien og New Zealand er derfor meget berømt steder at tage hen og dykke. Men det er også et sted hvor man enten helst gerne skal have lidt erfaring selv eller i det mindste blive guidet af en der gør. Havnaturen i den del af verdenen indeholder nemlig hajer og andre mindre venlige væsener.

Shark & Yolanda Reef – Det egyptiske røde hav

Det her sted er også meget særprægede men kan også være en smule intimiderende for den dykker, som endnu ikke er så erfaren. Titlen siger det hele – ordet ’haj’ er trods alt inkluderet.

Sørg derfor lige at have en guide med, hvis du giver i kast med at dykke i dette område. Fra Danmark er det nok nemmest at komme til Shark & Yolanda Reef fra Sharm El Sheik i Egypten.

The Blue Corner Wall – Palau, Micronesien

Området omkring Palau er utroligt smuk med en masse omkringliggende øer. Men der er nu også rigtig mange hajer i området.

Hajer behøver såmænd ikke at være farlige væsener men ligesom mange andre dyr, så kan de godt angribe hvis de føler sig tirret. Når du giver dig i kast med at dykke et sådant sted, så er det altid afsindigt vigtigt at du enten selv har rig erfaring med hvordan man gør eller at du er sammen med en der gør.

Tag dog altid fat i en professionel når du gerne vil begynde at dykke et nyt sted, som potentielt er farligt – især når du aldrig har gjort noget lignende før. Medmindre du kender området i forvejen også, så er det ret nemt at komme til at begå småfejl.

Barracuda Point, Sipadan Island, Malaysia

Dette område er en del mere sikkert og er et godt sted at starte, hvis du gerne vil dykke i åbent hav men helst gerne være fri fra alle hajerne.

Der er skam også hajer i dette område men der er også mange andre slags spændende fiskearter og flotte blæksprutter. Barracuda Point er et smukt sted at vælge som sit første dykkersted, og hvis du finder en billig rejse til Malaysia behøver det ikke koste en formue.

I den lokale svømmehal

Det er måske ikke lige så spændende som at tage til fjerne lande at dykke, men hvis du absolut inden erfaring har med at dykke, så kan det være en meget god ide lige at tage en prøvetime nede i den lokale svømmehal.

Af og til kan man se forskellige kurser dukke op her og der, hvor man lige kan få lov til at vænne sig til udstyret i en lukket pool. Det kan virke en del mere overskueligt, før man bogstaveligt talt bliver kastet ud til hajerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *