Tag til Norge og få de store fisk på krogen

Vi skriver om ferier med vand - dykning, fiskning, pools, sejlads mm.

Tag til Norge og få de store fisk på krogen

norge

Kan du godt lide at bruger dine ferier i dine vaders, med fiskestangen i hånden og lungerne fulde af friskluft? Fiskeri er en perfekt måde at komme væk fra hverdagens stres og jag, da en stor del af fiskerdisciplinet handler om at have tålmodighed.

Det er svært, hvis ikke fuldstændig umuligt, at skynde sig når det handler om fiskeri. Det er dog ikke altid vi har de allermest spændende fisk at fiske efter, og har du allerede været rundt om de danske søer, så kunne det være det var på tide at du søgte udenlands for nye fiskeri eventyr.

Et rigtig godt bud på en ny fisker lokation, kunne være Norge. Vores naboland er fuld af søer der sprudler af fisker potentielle, og ligger klar til at du kommer og smider din fiskesnøre udover dens blanke overflade.

Ren luft så langt øjet rækker

I forhold til mange andre europæiske lande, er Norge et af de reneste. Global opvarmning har forurenet både vores søer og vores luft de fleste andre steder i verden, og selvom Norge selvfølgelig også mærker det, mærker de det ikke i en ligeså voldsom grad som fx i Asien, hvor det flere steder er en nødvendighed at gå med maske, fordi luften næsten er blevet for farlig at indånde.

I Norge får du frisk luft direkte til lungerne, og søerne er fyldt med klar vand og frie for cykler og anden skrald, som man ellers kan være så uheldig at finde i søerne i storbyerne.

Det rene og klare vand betyder selvfølgelig også rigtig gode trivsels forhold for diverse fisk der har fundet et hjem til de norske farvande, så selv hvis du ikke er den bedste fisker, er der næsten en garanti for at du vil ende med at slæbe en fisk eller to med hjem.  

Laksefiskeriet er en historie for sig selv

Laksefiskeriet er ligeså populært hos lokal befolkningen som den er hos turisterne, så du kan til fordel tage en stedkendt eller ligefrem lokal nordmand under armen, da han eller hun højst sandsynligt vil have nogle gode tips og tricks til hvor du finder de bedste muligheder for at fange laks, og hvor du støder på færrest andre fiskere.

Da laksebestanden de seneste år er faldet drastisk, er reglerne for laksefiskeri også blevet strammet. De er de færreste fiskere der ender med at tage deres laks med hjem, men nogen gange er det jo heller ikke det, det handler om. Nogen gange er det vigtigste selve fiskeriet, og ikke hvad man kommer hjem med.

Du kan gøre din fisketur til en hel ferie i sig selv og overnatte i en klassisk træhytte i de norske skove, for virkelig at fuldende fiskeroplevelsen. Du kan både tage derop med en flok venner der også er passionerede omkring lystfiskeri, eller du kan tage familien med og tage ud til søen, når de andre tager ind for at shoppe løs i Oslos gader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *